فطيرة الضفيرة بحشو التفاح
أحلى فطيرة بأجمل طعم .جربيها وانتى تعرفى بنفسك قديش هي حلوووة وهتكونى كمان مميزة فيها ..
المقادير:
2 معلقة مائدة ماء دافىء لتدويب الخميرة
2 معلقة و ربع صغيرة خميرة فورية
رشة سكر
1/2 كوب حليب دافىء
6 ملاعق مائدة سكر
5 ملاعق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة ملح
2 صفار بيض
بشر برتقالة
2 1/4 كوب دقيق
الحشوة:
1/4 كوب زبدة
1/2 سكر بنى
6 تفاحات مقشرة و مقطعة (ممكن كمثرى)
بشر برتقالة
بشر ليمون
معلقة صغيرة قرفة
رشة حبهان بودرة
1/3 كوب بسكوت مجروش (سافوايار او اى بسكوت تحبيه)
للدهان:
بيضة مخفوقة مع معلقتين ماء
للجليز
1/2 كوب سكر بودرة
معلقة عصير برتقال
معلقة زيت برتقال (اختيارى و لكن اضافة ممتازة) روح البرتقال مثل الفانيليا
طريقة التحضير:
العجينة:
نشطى الخميرة مع السكر و الماء الدافىء
لمدة 15 دقيقة لغاية ماتعمل رغاوى
لو معملتش كده تبقى الخميرة ميتة و يجب استبدالها قبل اتمام العجن
سخنى الحليب و السكر و الزبدة بس مش يغلوا يسخنوا بسيط بس
امزجى المكونات السايلة
و المكونات الجافة و بعدين امزجيهم و اعجنى العجينة
و اتركيها فى طبق عميق مدهونة زيت و ادهنى العجينة زيت و غطيها واتركيها تخمر لغاية ماتتضاعف العجينة
الحشوة:
سخنى الزبدة على نار هادية و معاها السكر البنى
و قلبى منيح
و اضيفى التفاح
و قلبى منيح لغاية مايدبل
اضيفى البشر و البهارات
و اتركي المزيج يبرد منيح منيح
افرشى الصينية بورق زبدة و رشى عليه دقيق
افردى العجينة و اعمليها 3 اقسام طولية عشان تعملى ضفيرة
الجزء اللى حاتعملى فيه الحشوة و حطى البسكوت المجروش عليه
ثم الحشوة و ضفرى العجينة
اتركيها تخمر 30 دقيقة فى مكان دافىء
ادهنى وش الفطيرة بالبيض
و بعدين دخليها تتخبز فى فرن سابق التسخين
لمدة 25 الى 30 دقيقة
طلعيها تبرد
* ملحوظة:
يمكنك حشو الفطيرة بالكمثرى أو أى نوع من الحشوات اللى تفضليه
صحه وهنا ♡
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق