اسهل واسرع الوصفات : طريقة الضفيره بحشو التفاخ

الجمعة، 20 مايو 2016

طريقة الضفيره بحشو التفاخ

فطيرة الضفيرة بحشو التفاح
أحلى فطيرة بأجمل طعم .جربيها وانتى تعرفى بنفسك  قديش هي حلوووة وهتكونى كمان مميزة فيها  ..

المقادير:
2 معلقة مائدة ماء دافىء لتدويب الخميرة
2 معلقة و ربع صغيرة خميرة فورية
رشة سكر
1/2 كوب حليب دافىء
6 ملاعق مائدة سكر
5 ملاعق مائدة زبدة فى درجة حرارة الغرفة
معلقة صغيرة ملح
2 صفار بيض
بشر برتقالة
2 1/4 كوب دقيق
الحشوة:
1/4 كوب زبدة
1/2 سكر بنى
6 تفاحات مقشرة و مقطعة (ممكن كمثرى)
بشر برتقالة
بشر ليمون
معلقة صغيرة قرفة
رشة حبهان بودرة
1/3 كوب بسكوت مجروش (سافوايار او اى بسكوت تحبيه)
للدهان:
بيضة مخفوقة مع معلقتين ماء
للجليز
1/2 كوب سكر بودرة
معلقة عصير برتقال

معلقة زيت برتقال (اختيارى و لكن اضافة ممتازة) روح البرتقال مثل الفانيليا

طريقة التحضير:
العجينة:
نشطى الخميرة مع السكر و الماء الدافىء
لمدة 15 دقيقة لغاية ماتعمل رغاوى
لو معملتش كده تبقى الخميرة ميتة و يجب استبدالها قبل اتمام العجن
سخنى الحليب و السكر و الزبدة بس مش يغلوا يسخنوا بسيط بس
امزجى المكونات السايلة
و المكونات الجافة و بعدين امزجيهم و اعجنى العجينة
و اتركيها فى طبق عميق مدهونة زيت و ادهنى العجينة زيت و غطيها واتركيها تخمر لغاية ماتتضاعف العجينة

الحشوة:
سخنى الزبدة على نار هادية و معاها السكر البنى
و قلبى منيح
و اضيفى التفاح
و قلبى منيح لغاية مايدبل
اضيفى البشر و البهارات
و اتركي المزيج يبرد منيح منيح
افرشى الصينية بورق زبدة و رشى عليه دقيق
افردى العجينة و اعمليها 3 اقسام طولية عشان تعملى ضفيرة
الجزء اللى حاتعملى فيه الحشوة و حطى البسكوت المجروش عليه
ثم الحشوة و ضفرى العجينة
اتركيها تخمر 30 دقيقة فى مكان دافىء
ادهنى وش الفطيرة بالبيض
و بعدين دخليها تتخبز فى فرن سابق التسخين
لمدة 25 الى 30 دقيقة
طلعيها تبرد
* ملحوظة:
يمكنك حشو الفطيرة بالكمثرى أو أى نوع من الحشوات اللى تفضليه
صحه وهنا ♡

ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق