بسكوت الزبدة ( كوكيز بالسكر )
المقادير:
2 3/4 كوب دقيق
1\4 كوب نشا
1\4 ملعقة صغيرة ملح
1|2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
2 حبة كبيرة بيض
رشة فانيليا
1 كوب زبدة لينة ( يعني تكون طرية برة التلاجة مش سايحة)
1 1\4 كوب سكر بودرة
طريقة التحضير :
نضع الزبدة مع السكر البودرة ونضربهم جيدا مع بعض لحد ما يختلطوا ويندمجوا سواوبعدين نبتدي نضيف البيض واحدة واحدة وبعدين نحط باقي المقادير مع بعض الدقيق (طبعا يكون منخول) والملح والنشا والبيكنج بودر والفانيليا ونبتدي نضيفهم بالتدريج على العجينة بتاعتنا لحد ماتتكون لنا عجينة كده العجينة جاهزة ومخدتش وقت خاااااالص نبتدي بقى نشكل باي قطاعة عندنا او باي شكل نحبه انا هنا كنت باخد حتة صغيرة من العجينة واكورها بايدي وبعدين اضغط عليها وبعد كده اقوم احط وشها في طبق فيه سكر خشن وبعد كدخ ندخله الفرن على درجة حرارة 180 لمدة من 10 - 12 دقيقة او لحد ما نلاقيه استوى واتحمر من تحت ( لو طلع من الفرن وكان طري سنة بسيطة متقلقيش خالص هو بينشف لما يبرد وبعد كده حطيه طبعا في علبة مقفولة عشان تحافظي عليه وعلى قرمشته) بجد طعمه رووووووووووووووعة وجميل جدا وما بيوخذ وقت وممكن طبعا تعمليه باي شكل تحبيه وتزينيه باي مكسرات تحبيها سكر خشن او مكسرات او زبيب (( حسب الرغبه ))
وصحه وهنا ♡ .
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق