المقادير :
1 كيلو دقيق مخبوزات فاخر
2 ملعقه كبيره خميره جافه نشطه
_نصف كوب سكر عادى
_نصف ملعقه صغيره ملح ناعم
_ملعقه كبيره بيكنج باودر
_4بيضات كبار
_كوب و نصف لبن دافىء
_كوب زبده بدرجة حرارة المطبخ فانيليا ذيت غزير للقلى
طريقه التحضير :
1- نضع المقادير الجافه ( دقيق+خميره +سكر + الملح + البيكنج باودر ) على بعض فى طبق غويط.
2- نضع السوائل ( لبن دافىء + البيض و الزبد + الفانيليا ) على المقادير الجافه و نعجن .
3- تترك العجينه لمدة نصف ساعه لتخمر
4_ نأخد العجين و نرش الرخامه بالدقيق و نفرد كميه من العجين و نجعلها سمك 1 سم .
5_- نقطع أشكال بالقطاعه المستديره (( ممكن إستخدام كوب )) و نفرغها بأى شىء مستدير عندك و لكن يكون حجمه مناسب
. 6- نتركها فى مكانها لتخمر لمدة ساعه كامله (( ده غير النصف ساعه الأولى ))
7- نأخذها و نقليها فى زيت غزير ساخن و نقلبها بسرعه على الوجه الآخر و تنشل من الزيت تترك لتبرد قليلا ثم تزينيها بأى طريقه من الآتى 1- شيكولاته سايحه 2- تغمس فى مربى ثم تغمس فى شيكولاته فارماسيل 3- تغمس فى مربى ثم تغمس فى شيكولاته فارمسيل ملونه 4- تغمس في شوكلاته وتزين في نوع من المكسرات ..
وصحه وهنا
الثلاثاء، 17 مايو 2016
طريقة عمل الدونات
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة
(
Atom
)
ليست هناك تعليقات :
إرسال تعليق