اسهل واسرع الوصفات : طريقة عمل البسبوسه بقوالب الكب كيك

الأربعاء، 18 مايو 2016

طريقة عمل البسبوسه بقوالب الكب كيك

المقادير:
2 كوب سميد ((سوميلينا ))ناعم
1 كوب سكر
4 معلقة كبيره سمنه سايحه
4 معلقه جوز هند ناعم
4 معلقه لبن بدره
1 معلقه كبيره بكنج بودر
1 معلقة دقيق
نصف كوب ماء

الطريقه :

اثناء التقليب ما تكترى فى الوقت يعنى بمجرد الخليط يتجانس خلاص وقفى التقليب
نضع كل المقادير فى وعاء كبير ماعدا السميد والبكنج بودر....
نقلب المقادير جيدا لمدة 1دقائق
نضع السميد مع البكنج بودر والدقيق ونقلبهم قبل اضافتهم الى الخليط ....
ثم نضفهم ونقوم بالتقليب جيدا وما نقلبش الخليط كتير يعنى بمجرد ان الخليط اصبح متجانس مع بعضه خلاص ما نقلبش تانى ملحوظه مهمه اذا كان العجينه ناشفه ممكن نضيف شوية ماء ......
ندهن فورم الكب كيك ونضع فيها ورق كبس حتى يسهل عملية اخراج البسبوسه من الفورم

توضع فى فرن يكون جاهز من قبل بخمس دقائق وساخن درجة الحراره 180 درجه......
الى ان يتم تسويته وما تفتحى الفرن قبل ربع ساعه من دخول البسبوسه وبع التسوية يوضع الشربات الساخن علية ويزين بالفستق المجروش

الشربات
******
2كوب سكر+ كوب ماء+نصف ليمونه+ باكو فانليا
خلى بالك الشربات ما يغليش كتير يعنى بعد غليانه ب ثلاث دقائق ... وصحه وهنا ♡

ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق